Prachtige schenking Louisa Stichting

We kenden ‘m niet, maar nu wel: de Louisa Stichting. Deze mooie, landelijke stichting steunt kortlopende projecten gericht op duurzame verbetering van de leefomstandigheden en mogelijkheden van kansarme kinderen. Humanitaire beginselen is hun basis.

Een plaatsgenoot, Dick Veerman jr. woonachtig in Oosthuizen, oud directielid van Divema Volendam en oprichter van Impact Trails, tipte ons om een aanvraag te doen bij de Louisa Stichting. Hij gaf ons goede hoop. Dat was niet te veel gezegd, want we kregen ruim € 9.500 (!) voor het verbeteren van de woonomstandigheden van de kinderen in Sunshine House. We zijn hier enorm blij mee! Maar Dick zou nog verder willen gaan. Een afvaardiging wil ter plekke nagaan hoe de gelden besteed worden en proberen nóg meer fondsen en bijdragen van particulieren aan te boren. Een uiting van grote mate van oprechte betrokkenheid, waar we stil van worden.

We gaan samen een plan maken om te proberen dit idee verder uit te werken. De behuizing van de kinderen is echt aan een opknapbeurt toe. De oudere kinderen hebben een eigen plekje nodig om huiswerk te kunnen maken of om te kunnen studeren. Dankzij de genereuze gift van de Louisa stichting kunnen we hier hoe dan ook concreet aan gaan werken. We kunnen niet wachten…

Voor meer informatie over Louisa Stichting kijk op www.louisastichting.nl

0