De Wonderbags zijn vanaf nu verkrijgbaar!

Wat is een Wonderbag? In 2011, toen ik (Kiek) voor de eerste keer naar Zuid Afrika gingen, nam Juanita (oprichtster van Sunshine house) me mee naar een kleine lokale markt. Op de markt zag ik voor het eerst een Wonderbag op een kraampje staan. De dame van de kraam vertelde mij dat deze thermoszak, wat het eigenlijk is, veel wordt gebruikt in de Townships door de Afrikaanse vrouwen.

 

Gebruik van een Wonderbag spaart elektriciteit uit die in Zuid Afrika heel duur is. Als die er überhaupt is, want stroom valt ook regelmatig uit. Dan zijn de vrouwen op brandhout aangewezen en hoe minder ze daar van nodig hebben hoe beter.

 

Hoe werkt het? Je kookt een pan met bijvoorbeeld rijst, laat het 5 minuten goed door koken en zet de pan in de Wonderbag. Het stoomt de rijst gaar en houdt de rijst uren warm. Maar ook gerechten kunnen in de Wonderbag gemaakt worden en warm gehouden worden.

 

De Wonderbags zijn nu in beperkte oplage verkrijgbaar bij De Leuke Keuken in Edam. De opbrengsten van de verkoop van de Wonderbags komen geheel ten goede van Sunshine house!

 

Enne… het recept van Bom Bom-Bonen krijgt u er gratis bij.

0