BackPicture meets Sunshine House

Zoals eerder benoemd steekt de werkgroep in Nederland veel energie in ludieke acties om het weeshuis te voorzien van extra inkomsten. Zo is er vorig jaar op 29 november 2015, een fantastische dag in de Grote Kerk van Edam georganiseerd waar er maar liefst 7.500 euro is opgehaald voor de kinderen! We hebben dit allemaal ervaren als een hele warme, bijzondere en mooie dag.

Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen Sunshine House en BackPicture

 

 

logobackpicture

BackPicture organiseert foto-exposities waarin het werk van backpackers centraal staat. Het biedt een platform voor jonge amateurfotografen die iets terug willen doen voor het land waarin zij gereisd hebben. De opbrengst van iedere expositie wordt besteed aan een stichting of project in het desbetreffende land. Dit keer was Sunshine House het gelukkige project. Op deze bijzondere dag in de Grote Kerk in Edam werden unieke foto’s van Alex Revers, Mieke Vink, Ruben Marseille en Thomas van Mens geëxposeerd. Zij maakten deze foto’s tijdens hun reizen in Zuid-Afrika.

 

Meer dan 200 mensen bezochten de expositie. Tijdens de veiling werd er flink geboden op de foto’s. De prijzen liepen op tot meer dan 400 euro! Daarnaast was er een grote loterij, heerlijk Afrikaans eten (naar traditioneel recept), prachtige muziek van Roy de Smet en Sandrine & Shadee en bovenal een fantastische sfeer. Het benefietevenement leverde maar liefst 7.500 euro op voor het Sunshine House in Zuid-Afrika. 

Voor een sfeerimpressie van deze dag klik hier om de video te bekijken en kijk onderstaand voor de foto’s gemaakt door Bart Beckers! We hopen dat jij er net zo enthousiast en tegelijkertijd ontroerd door raakt als wij.

2